Monday, March 22, 2010

Jenny citat 11-12

Citat 11: s . 257
Inte ett spår. Hon är inte här, och hade inte varit här.Ännu.Han säkrade pistolen och stoppade ner den i kavajfickan. Men hon skulle komma.

Detta är inget citat, men jag valde det för att jag tyckte det gjorde boken spännande. Han som nu detta handlar vet vad han gjorde mot en flicka, och han visste nog också att det skulle komma ut för eller senare. Han visste ju att det han gjorde var fel nu, men inte då. Nu måste ju han betala det han en gång gjorde mot en unga flickan. Han har ju läst om dom andra två som har blivit mördad, och nu var det hans tur. Jag tycker att denna biten av boken är mest spännande och det är här alla bitar faller på plast.

Citat 12: s.292
Kvinnodagen, tänkte han sedan medan han stod och lät ölen ta den naturliga vägen ut. Jävla påhitt.
Dörren fick upp och mannen i mörk kostym kom in. Han nickade åt Biedersen.
-Skönt att man får vara ifred härinne i alla fall, sa Biedersen och tecknade med huvudet åt oväsendet därute.

Allt handlar om att Biedersen har varit i sin stuga och väntat på hon, att hon skulle komma och ta sin hämnd mot honom. Men hon dök aldrig upp. Men nu när han en dag är på krogen och ska koppla av så blir allt fel. Jag tycket att detta citat är väldigt bra och spännande för att Biedersen tror att allt är lungt och bra. För när han då står och lättar på trycket så kommer ju en ''man'' in på toan, men ''mannen'' är ju mördaren. Biedersen är kanske lite berusad av ölen så han ser inte att det är hon först utan sen när dom står ansikte mot ansikte så ser han.

4 comments:

Anonymous said...

"Citat 11" är ett citat. Du har ju tagit det direkt från texten och då är det ett citat? Kul att läsa hur du tänker på citat 12. Tänkte samma tanke.

Karolina said...

Ja, det är rätt amanda. Det är ett citat :) Och när man läser det vill man bara veta fortsättningen

Christian said...

Jag håller med om att beskrivningen av Biedersen är spännande, man märker hans växande rädsla när han förstår att han måste försvara sitt liv! Bra ställe du valde;)

Fjortis93 said...

jag vill banka er med en hammare