Thursday, March 18, 2010

Marcus Kriminalare

Efter ha kollat runt lite vilken genre boken har så har jag kommit fram till att den har lite av "klassikern", "polisromanen" och lite av "Pusseldeckaren".

När man läste boken så måste man tänka lite när man läser den för annars tycker man den är tråkig. Man får inte reda på exakt vad dom menar eller vad dem kommer fram till. Man får små ledtrådar som man får tänka från och ibland kan det vara lite irriterande för man vill ju veta vad som händer i boken och inte ska behöva tänka fram det själv. Men när man börja förstå handlingen i boken och förstod deras små ledtrådar så tyckte man att boken var kanske inte helt bra men inte jätte dålig i heller.

Boken har också fått lite från "Polisromanen" på grund av att boken hade också ett rutinarbete när en person blev dödad. Dom kolla upp när personen blev dödad, hur han blev dödad och varför just dem fick två skott i bröstet och två i underlivet. Läsaren vet ju vem mördaren är men det hade man nog inte förstått om var en av detektiverna. Men efter tredje mordet har dem fått reda på vem mördaren är.


Boken miljö utspelar sig både på landet och staden. Vilket gör att man inte kan binda boken till nån speciell genre. Detektivernas bär inte någon uniform, dem har vanliga kläder vilket är bra för hade detektiverna haft uniform så hade folket i boken förstått att det var nån slags polis men inte vilken. Hade detektiverna haft uniform så hade det nog påverka handlingen i boken för då hade det påverkat personerna som i sin tur hade ljugit för detektiverna.

Jag tycker att är rätt spännande efter att ha läst ut boken. Den var ganska seg i början och den kan också vara seg när man inte har läst den några dagar emellan. Jag vet inte om jag hade rekommenderat den här boken till någon för den hoppar runt i berättelsen.

No comments: