Tuesday, March 9, 2010

Marcus citat 1-3

Citat 1.
"ett minne från något han varit med om, och som nu låg och flöt under den svarta ytan i glömskans brunn, utan att han kunde få fatt i det."
Sida 34

Detta citat tycker jag är väldigt intressant för många personer har nog varit med om det som står på citatet. Det kan vara ett minne från ett förhållande eller en födelsedag. Man kanske gör slut med en person och sen ångrar men det.

Citat 2.
" för första gången under sitt vuxna liv hade hon hittat en balans och mening"
Sida 71.

Det här citatet har en mening om vuxna människor. Det är många människor i världen som inte har hittat en balans eller en mening med livet. Folk vet inte vad dom ska göra med deras liv, dom hittar inte sitt drömjobb eller så vet dem inte vad deras drömjobb är.

Citat 3.
Det var förstås också ett nervositetstecken. Att han pladdrade. Faringers mun gick liksom på tomgång, som om han pratade med sina fiskar eller höll lektion och inte behövde tänka på så mycket på vad han sa.
Sida 80.

Det här citatet är inriktat på ungdomar i skolan. När dom ska prata om ett ämne t.ex när dem har redovisning eller om dem ska prata inför klassen så pratar personerna väldigt tyst för att dom är rädda att kanske säga fel eller nåt annat som är pinsamt.

3 comments:

Karolina said...

Jag kunde inte riktigt koppla citaten till kommentarerna. Jag tycker det är bra att alla citaten är inriktade mot olika slags personer. Det gör det lättare för fler människor att identifiera sig med citaten och boken :)

Camilla Lindskoug said...

Det är intressant att du kopplar citaten till saker utanför boken. Det visar vad du associerar (kopplar) dem till. Du ska också visa att du har förstått boken, så berätta kort vad citatet handlar om, alltså vilken situuationen är, och kommentera det i förhållande till boken. T.ex. citat 2: vad säger det om mörderskan? Hur har hon levt innan? Varför tror du att detta känns så positivt för henne? Etc.

Camilla Lindskoug said...

Just det - ange sidnummer till citaten!