Tuesday, March 16, 2010

Jenny citat 4-6

citat 4: s.103
'' Om det människor man arbetade tillsammans med dagligen - vissa av dem sedan mer än två decenier tillbaka- inte hade annat än skit att kasta på en när man låg där, ja då hade man förmodligen inte varit särskilt poppis i alla fall''

Jag valde detta citat för att det är kopplat till mördaren. Man får en känsla av att mördaren har misslyckat med detta uppdrag och känner sig besviken och misslyckad. Mördaren är ju ute efter att andra ska känna samma ensamhet och samma sorg som hon gjorde. Hon vill ju inte känna sig ensam eftersom hon har varit det hela sitt liv. Eftersom ingen blev speciellt ledsen när han dog tycket hon kanske att det blev ett misslyckandet.

Citat 5: s. 153
'' Någon har dödat dom. Vem tror du det är ? Innings insåg att han faktiskt lyckats skjuta den frågan ifrån sig på något outgrundligt vis.-Hon, sa han. Det är väl hon..
-Hon är död.
...
-Hon är död, säger jag. Det måste vara någon som gör det åt henne. Jag tror det är dottern.

Man frågar sig själv vem ''hon'' är och vilka kopplingar hon har till offren. Hon måste ju ha någon speciell koppling till offren eftersom polisen vet vem hon är. Det kanske inte vara vilken kvinna som helst utan polisen måste ha fått någon ledtråd eller något annat för att veta vem hon är. Man tror att kvinnan har någon speciellt med militäranläggningen att göra, att hon kanske har jobbat där eller gjort tjänst där när gruppen var där och gjorde sin utbildning. Kanske männen gjorde något mot henne som gjorde henne upprörd. Och hon har bett sin dotter om hjälp.


citat 6: s. 175
-ska det spelas in ? frågade han oroligt. Det gjorde vi inte förra gången.
-Vi arbetar lite olika, sa hon och log hastigt. Är ni beredd?
Han nickade.
-Då så, sa hon och tryckte igång bandet. Känner ni igen den här musiken.

Jag valde detta citat för man får många frågor i sitt huvud vem den kvinnliga polisen här och varför författaren tar upp det nu ? Vad vill den kvinnliga polisen mannen ?
Men när den kvinnliga polisen sätter på bandet med melodin så visste jag direkt att det var mördaren. Men jag vet inte varför Innings är så nervös för, vet han att han ska dö eller inte ? känner han på sig att det var mördaren. .

2 comments:

Camilla Lindskoug said...

Glöm inte att beskriva sammanhanget kring de citat du väljer. Då blir kommentarerna lättare att förstå. Utveckla gärna dina tankegångar ännu mer. Du skriver t.ex. att du tror att mördaren är ute efter att andra ska känna ensamhet. Hur har du fått den uppfattningen tror du? Citat 2 har du nog missuppfattat. Det är inte poliserna som pratar här...

Sista citatet är spännande. Det är en riktig vändning. Allt verkar vanligt och så får man en chock - precis som Innings!

Philip said...

Citat 5. Det samtalet dom har under middagen är riktigt spännande. Man börjar undra vad dom egentligen har gjort mot modern eftersom det verkar som att dottern går hämnd för henne.

Jag gillar verkligen att du tog citat 6, eftersom hela situationen vänder då hon tar upp bandspelaren.